Training

Zaterdagochtend ging om kwart voor zes de wekker. Hóe vroeg? Ja, precies. We hadden afgesproken om zeven uur te vertrekken naar Monnickendam. Daar worden trainingen georganiseerd voor de J-70 door Keelboat Academy, een boot waar ik het afgelopen jaar veel op meegevaren heb*. Als team vonden we het een goed idee daaraan mee te doen, dus na het varen van het Open Nederlands Kampioenschap twee weken geleden is de boot in Monnickendam blijven staan. 

Allemaal leuk bedacht, maar poeh… zeven uur weg is best vroeg. Gelukkig was er koffie voor onderweg. 

Ik hoopte nog wat te kunnen slapen achterin de auto, maar dat is helaas niet gelukt. Het uitzicht was gelukkig mooi: 

We maakten ons wel een klein beetje zorgen: er was vrijwel geen wind. En de voorspelling voor Monnickendam was ook niet echt gunstig. De organisatie had aangegeven dat de training alleen niet door zou gaan als er ijs lag of als het ontzettend mistig zou zijn. Wij hoopten wel dat het nog een beetje zou gaan waaien, want twee uur rijden is best ver om niet te gaan zeilen. 

In Monnickendam aangekomen bleek het heerlijk weer. Met nauwelijks tot geen wind, dat wel. Na het te water laten en optuigen van de boot en de voorbespreking heeft trainer Ben Koppelaar de drie aanwezige boten naar de haven uit gesleept. Daar waaide het ook niet. We hebben een eiland gemaakt** en ons laten bedelven onder de vliegen. Geef mij maar zout water om op te varen… 

 We kletsten wat.

Er werden wat fitness- en yoga-oefeningen uitgeprobeerd.

We deden theorieles.

En toen ging het dan toch nog genoeg waaien om een klein beetje te kunnen zeilen. Niet veel, maar we gingen vooruit. We trainden vooral op het sturen met gewicht en zeilen en zo weinig mogelijk met het roer. Zinvol. 

Na afloop (met weer een sleep de haven in omdat de wind op was) nabespreking, de filmpjes bekijken die Ben maakte en de boot weer opruimen. 

Het was inmiddels half zes, dus we besloten onderweg wat te eten. Dat werd boven de A4.  Daarna was het nog even een stukje rijden, maar dankzij de muziek die we uitzochten ging de tijd snel. (Lees: Zanger Rinus, Wesly Bronkhorst, Manke Nelis, en zo voort.)

Ondertussen bespraken we de mogelijkheden van een teambus/camper/caravan om volgend jaar naar de wedstrijden en trainingen te gaan. We zijn eruit: we willen een oude streekbus. Zoiets

’s Avonds werd het een bejaard avondje: nog even lezen op de bank en vroeg naar bed.
*Eredivisie Zeilen, daar vertel ik later nog over

**de boten naast elkaar gelegd en aan elkaar vastgemaakt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s