Postproject

Ik houd van post.
Het geluid van post in de brievenbus. Snel kijken of er iets leuks bij zit! Een kaartje? Een brief misschien?

Waarom post leuk is?
Dat iemand je een brief stuurt betekent dat diegene aandacht voor je heeft. Iets voor je heeft gedaan. Je wat toevertrouwt.
Geen vluchtige aandacht, maar aandacht waar je even voor gaat zitten. Mooi postpapier of een toepasselijke kaart uitzoeken. De juiste pen vinden. Nadenken over de goede woorden.
Als jij het leest heb je diezelfde aandacht voor de ander. En tegelijkertijd voel je de aandacht van de schrijver. Die juist dit met jou wilde delen. Omdat het grappig is. Of lief. Of leuk. Of juist vervelend. Die jou steun geeft of je steun vraagt. Of ‘alleen maar’ gezellig kletst.
Fijn om te lezen en te herlezen.

Ik vind het dan ook erg jammer dat er steeds minder brieven verstuurd worden. E-mail, sms, What’s App en wat dies meer zij nemen de plaats van brieven in. Maar wie bewaart er zijn e-mails? Zijn smsjes?
En wie gooit er brieven die hij kreeg weg?

Als kind al schreef ik graag brieven. Want niet alleen het krijgen van post is leuk, ook het sturen ervan. Iemand iets vertellen en dan het antwoord afwachten, spannend!

Hoewel post versturen een steeds duurdere hobby wordt met de steeds maar weer in prijs stijgende postzegels blijf ik toch brieven schrijven. Niet alleen omdat post leuk is, maar ook omdat ik houd van schrijven. De beweging van een pen over het papier, het vormen van letters, woorden, zinnen.

Ik zou het leuk vinden als ik aan meer mensen brieven mag schrijven. ‘Ouderwetse’ brieven, dus geen hele pakketten met vanalles erbij. Een brief in een enveloppe.
Wie mag ik schrijven?
Stuur me een e-mail (k_dootje@me.com) voor het adres en schrijf me iets over jezelf. Dan schrijf ik je terug.
Ik probeer in 2015 elke week in elk geval één brief te schrijven.

20140615-204737-74857844.jpg

3 gedachtes over “Postproject

  1. mooi project Dootje! Ik heb niet echt rust in mijn kont om brieven te schrijven, bij mij blijft het meestal bij een kattebelletje en een hoop zooi d’r bij 😉

  2. Pingback: Post | k:)dootje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s