Zwerfsttocht 2016 – dag 2

Gisteravond spraken we af dat we om tien uur koffie zouden drinken. Dus hebben we ruim de tijd voor ontbijt. 

Bij de koffie nemen we de plannen en de wereld nog eens door. Het eerste is wat eenvoudiger dan het tweede, maar het is gezellig. 

Zoals gezegd zijn de plannen niet zo moeilijk: we gaan naar Sint-Annaland. We vertrekken iets na elven en zijn keurig op tijd bij de Zeelandbrug voor de opening van 11.40 uur. 

Na de brug is het tegenstrooms kruisen met niet zoveel wind. Heerlijk varen, met een lekker zonnetje. We zwaaien Jan uit, die morgen helaas weer moet werken. Daarna slaan we in slow motion, stroom tegen weet u nog, af de Keeten in. Het is druk op het water, veel mensen pakken deze mooie dagen nog gauw mee. 

De Hardebolle heeft een keurig plekje voor ons geregeld. We drinken koffie in de kuip en de mannen duiken de kelder van de Maleachi in. De stroomvoorziening is nog steeds niet goed. Met behulp van de technische helpdesk regelen ze in elk geval een deel van de oplossing. Wat het probleem precies is kan nog niemand vertellen. 

Onhandig is wel dat vanmorgen de kachel ook nog in staking is gegaan. Gelukkig mogen we een kacheltje lenen van de Hardebolle. Als mama dan ook nog voor ons allemaal kookt is het al snel zó warm binnen dat we de luikjes een stukje open moeten zetten. 

Wat we eten? Eerst een voorgerecht van Merien: 

Daarna: 

Na het eten spelen we een potje kaart: Amerikaans jokeren. Gisteren heb ik glorieus verloren: 

(Ja, het gaat om de minste punten).

Vanavond is het beter, maar winnen? Nee… 

Een gedachte over “Zwerfsttocht 2016 – dag 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s