Zwerfsttocht 2016 – dag 1

Zaterdagochtend. Om kwart over zeven gaat de wekker. 

Joepie!

Zwerfsttocht!

We doen dit jaar vanwege allerlei afspraken maar een paar daagjes, maar we gaan wel lekker weg.

Voor vertrek halen we nog even brood. In de Veste vlak bij de bakkerij zwemt een baby-eendje. Eh…. het is toch herfst? 

Daarna naar de boot, spullen inladen en samen met mama de boot klaarmaken. De accu van het lichtnet blijkt leeg, dat is een raadsel dat we nog ‘even’ op moeten lossen onderweg. De hoofdschakelaar stond namelijk uit, dus er kon eigenlijk geen stroom uit de accu gaan. 

Afijn, om een uur of elf varen we naar de sluis. We mogen er al vrij snel in, maar eruit is een ander verhaal. Nadat we er bijna een kwartier in liggen en er niets gebeurt (echt niets) probeer ik de sluismeester eens op te roepen via de marifoon. Geen contact. Zou er een grote storing zijn? 

Langzaam wordt iedereen (we liggen met een stuk of tien boten in de sluis) een beetje onrustig. Ik probeer het nog eens en krijg nu wel contact. De sluismeester heeft het druk en we zijn straks pas aan de beurt. Handig dat hij dat even meldt. Nou ja. 

Na de sluis motoren we tegen de wind in de Zandkreek uit. Daarna rollen we de genua uit en zeilen we heerlijk met stroom mee richting de Zeelandbrug. Als we de motor uitzetten valt de navigatieapparatuur uit. De accu is dus nog niet vol…

Bij de Zeelandbrug is het ook weer vreemd: geen contact met de brugwachter. Een half uur later mogen we er dan toch doorheen. 

In Zierikzee worden we keurig opgevangen door de havenmeester en krijgen we een plekje aan de steiger, vlak achter de Hardebolle. Die is hier donderdag al naartoe gevaren. 

Natuurlijk gaan we gezellig aan de borrel, in afwachting van de taxi voor de bemanning van de Hardebolle: zij moeten nog naar een verjaardag. 

De nieuwe tafel is heel mooi!

En Semmie de logeerhond heeft zijn plekje gauw gevonden. 

Net op tijd voor het eten schuift de Regena binnen. Mama had thuis al goulash gemaakt, heerlijk!

Na het eten spelen we een potje Amerikaans jokeren. Ik verlies, geheel volgens traditie, glansrijk…

Een gedachte over “Zwerfsttocht 2016 – dag 1

Plaats een reactie