Leuven deel 1

Het is natuurlijk alweer veel te lang geleden dat ik iets schreef. Niet dat ik niks beleefde, maar het kwam er even niet van erover te schrijven. Ik ga proberen het goed te maken.

Afgelopen weekend hadden mama en ik ons traditionele weekendje weg. De mannen zijn dan varen, wij gaan op stap. Naar Leuven dit jaar. 

Donderdagochtend stapten we in de auto met in ons hoofd een aantal dingen die we wilden proberen te doen. We maken nooit echt een plan, we boeken een hotel en bekijken wat er allemaal te beleven valt en wanneer we wat doen zien we dan als we er zijn. 

Vast programmapunt is wel dat we na aankomst de VVV zoeken voor een stadswandeling of iets degelijks. Zo ook deze keer. Na een uiterst vriendelijk en behulpzaam welkom door de jongen bij de receptie van het hotel liepen we naar de VVV. Die was vlakbij, het hotel lag in het centrum en dat centrum bleek ook nog eens niet zo uitgestrekt. 

We kochten een setje stadswandelingen en een soort passe-partout voor een aantal bezienswaardigheden. Voor het bezoek van het Stadhuis moesten we een datum kiezen, we besloten dat meteen diezelfde middag te doen. 

Na de VVV was het eerst tijd voor lunch. Op een terras op de Grote Markt aten we een broodje terwijl we uitzochten welke wandeling we zouden gaan doen. We moesten immers op tijd terug zijn voor de rondleiding in het Stadhuis. 

Na het broodje dus snel op pad. Wat een mooie stad! Veel te zien, een heel rijke historie zowel als handelsstad als als studentenstad. En er is nog steeds volop reuring. 

Natuurlijk maakten we (een paar) foto’s tijdens de wandeling. Een impressie:  

  

  

  

  

 

Daarna hadden we nog genoeg tijd voor een kopje koffie op een terras voordat de rondleiding door het Stadhuis zou beginnen. 

Binnen was het wat te donker om foto’s te maken, ik fotografeerde wat details.  

  

 

Inmiddels hadden we al behoorlijk wat gelopen dus we togen naar onze torenkamer om even uit te rusten. We maakten plannen voor het eten (‘in de Muntstraat zitten heel veel restaurants, zullen we daar doorheen lopen en wat uitzoeken?’ ‘Goed idee!’), haakten en puzzelden wat. En we hoopten dat het zou ophouden met heel hard regenen, wat het inmiddels deed. 

Gelukkig werd het tegen half zeven wat lichter buiten dus gingen we weer op stap. We kwamen uiteindelijk terecht bij Troubadour, een Belgisch-Frans restaurant. Heerlijk gegeten, gezellig gezeten en over vanalles en nogwat gepraat. Uiterst voldaan en tevreden keerden we terug naar het hotel. 

Leuven is leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s