Zwerfsttocht 2016 – dag 4

Helaas krijgen we vandaag het beloofde weer: het waait Niet…

Na de koffie vertrekken we op de motor naar de Zandkreeksluis.  Zo rustig is de Oosterschelde niet vaak. 

In de Zandkreek komt er een voorzichtig zonnetje tevoorschijn, maar de wind blijft verstopt. 

Na de sluis beginnen we alvast met opruimen. Het seizoen is nu echt voorbij en de boot moet leeg voor de winter. Dat is ooit de aanleiding geweest die we verzonnen voor de Zwerfsttocht, trouwens. De voorraden opmaken. Heel vreemd, maar het is nog nooit echt gelukt…

Afijn, voordat we terug naar de haven gaan tanken we nog diesel. De tank zit nu (meer dan…) vol zodat er geen condens kan ontstaan in de winter. 

Daarna leggen we de boot voor even nog in zijn eigen box en halen Meneer K:)dootje en ik de zeilen eraf terwijl mama binnen alvast begint met inpakken. O ja. Grote boot = grote zeilen. Zwaar dus. 

Als de boot leeg is varen we hem naar een ander plekje. Daar kan hij liggen totdat hij uit het water gaat. In de eigen box kan dat niet. Althans, dan komen we de hele winter niet meer weg. Het Veerse Meer kent namelijk een winterpeil. Het water gaat in de winter wat omlaag, zodat de boeren makkelijker kunnen spuien. Maar de eigen box van de Maleachi is niet zo diep, dus met het verlaagde peil liggen we daar dan aan de grond. 

Nadat alle spullen in de twee auto’s zijn gestapeld halen we ook nog snel de zeiltjes van Karel eraf. Dan hoeven we maar een keer naar de zeilmaker te rijden om ze weg te brengen voor de winterbeurt. Dat doen we dan ook maar meteen. 

Handig, zo’n grote auto. 


Ik vind het altijd interessant om even bij de zeilmaker te kijken. 

Deze heeft ook een schitterend uitzicht! 

Als de zeilen hoog en droog liggen brengen we de rest van de spullen naar huis. Snel even omkleden en dan terug naar Wolphaartsdijk, want op de Hardebolle stond al twee dagen dit: 

Wat?

Nou, dit:

Stokvis! Dáárvoor moesten we naar Sint-Annaland. En Merien bedacht dat we het dan meteen ook wel met z’n allen konden eten. Goed idee!


Op z’n Zeeuws: stokvis met aardappelen, rijst, botersaus, gebakken uien en een beetje mosterd. En een ijsje toe. 

Het was een fijne afsluiting van een fijne vakantie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s